Despre fistule perianale

Ati observat cumva o umflatura in zona anusului, care va jeneaza si chiar va doare cand faceti anumite miscari? Atunci este posibil ca suferiti de un abces perianal.
Abcesul perianal, sau abcesul anal, este de fapt o punga de puroi sub pielea din jurul anusului sau rectului. Infectia porneste de la o glanda din canalul anal, care secreta o mucoasa, ce poate contine bacterii fie din fecale fie de pe piele. Infectia cauzata de abcesul perianal produce puroi si cauzeaza umflaturi si durere.
Care sunt cauzele abcesului perianal?
De obicei, aceasta infectie care duce la formarea abcesului perianal este cauzata de diferite bacterii din jurul anusului si rectului. Cand aceasta infectie este cauzata in glande, se creeaza o cavitate care se umple cu puroi. Aceasta cavitate se umfla si cauzeaza dureri constante.
Nu e de joaca cu abcesul perianal, si nu trebuie tratat cu usurinta, pentru ca poate cauza leziuni considerabile tesuturilor din jur si poate conduce chiar la scaune involuntare.
Alte cauze comune ale formarii abcesului anal includ: infectii ale fisurilor anale, glande anale blocate si infectii transmise sexual. Cei care sufera de constipatie cronica prezinta un risc mai mare de a dezvolta un abces perianal, ca si cei cu diabet sau femeile insarcinate.
Abcesele sau fistule perianale, nu tin cont de varsta, din moment ce pot fi vazute la copiii mici, si chiar la bebelusi care poarta inca scutece, sau la cei ai caror parinti au avut fistule perianale. La copiii mici, abcesele perianale apar ca niste galme umflate, rosii, la marginea anusului, care ce le creeza un disconfort aparte.
Care sunt simptomele abcesului perianal?
Cel mai intalnit simptom este durerea surda, chinuitoare, in zona rectului. Durerea se accentueaza in general in timpul mersului, cand stati jos, cand tusiti, cand va incordati la toaleta. In acelasi mod, dupa scaun, durerea se domoleste.
Alte simptome comune, in afara de umflaturile din zona anusului, pentru abcesul perianal sunt: febra si frigurile, durere abdominala, lipsa poftei de mancare, oboseala.
Tratamentul abcesului perianal
In momentul in care ati resimtit unul din simptomele prezentate mai sus, mergeti imediat la medic. Tratamentul timpuriu pentru fistule perianale este necesar pentru ca infectia sa nu se intinda in zonele apropiate.
Tratamentul variaza in functie de severitatea abcesului perianal. Tratamentul se poate face la domiciliu sau in ambulatoriu. Acesta poate consta in diverse medicamente precum antibioticele, insa doar pe cale medicamentoasa nu puteti scapa de fistule perianale, fiind necesara o operatie de drenare a puroiului. Nu va speriati prea tare, suna mai rau decat este de fapt. Este vorba despre o operatie minora, la care se foloseste anestezie locala. Medicul va efectua o mica incizie pe zona afectata pentru a lasa puroiul sa iasa afara. Puteti merge acasa imediat dupa operatie, si s-ar putea sa vi se prescrie analgezice pentru cateva zile.
In cazul la fistule perianale mai mari, vor fi necesare cateva zile de spitalizare, pentru ca operatia va fi facuta sub anestezie generala sau in coloana.

No comments:

Post a Comment